top of page

AFC Coach

Hilbrand Westra zal per 1 juli geen nieuwe adoptie gerelateerde cliënten meer coachen. Deze rol wordt overgenomen door de AFC Coaches die getraind en opgeleid zijn door Hilbrand en het AFC-team. Hij blijft verbonden aan AFC voor de ontwikkeling en uitvoering van onze activiteiten en als begeleider en trainer bij de AFC-opleiding.

Hilbrand Westra heeft grote bekendheid en erkenning verworven met zijn gedegen expertise over adoptie en zijn decennialange inzet in het adoptieveld. Lang was hij de enige die over deze specifieke kennis en kunde beschikte.

In 2019 richtte hij daarom werkgroep AFC Nederland op samen met medeoprichters Aurélie, Bina en Soorien. Zij hebben zich ervoor ingezet dat adoptie expertise echt op de kaart kwam te staan en mede door hen heeft adoptiecoaching verder kunnen groeien. Zij stonden aan de wieg van onze huidige stichting AFC.


Als AFC Coach sta je open voor je eigen proces van bewustwording. Want als mede geadopteerde delen we dezelfde pijn en weten we hoe het is om van troebel water weer helder water te maken. Het is een weg en een verantwoordelijkheid die iedereen kan dragen. Te blijven staan en de confrontatie met jezelf, je adoptie, afstand en autonomie aan te gaan vraagt om moed, kracht en openheid van jezelf. 

AFC is er om jou hierbij te ondersteunen. Als een gids, een spiegel en soms om jou dat extra duwtje te geven dat je nodig hebt om door te gaan.


Wij coachen je met een goed gevulde rugzak. Onze bagage komt onder andere vanuit ervaringskennis en is gebaseerd op onderzoek naar adoptie en traumawerk. Daarnaast werken we en blijven we werken aan ons eigen proces. We streven ernaar begeleiders te zijn die goed in verbinding staan met hun eigen lichaam en proces, door regelmatig de confrontatie met onszelf aan te blijven gaan. We vullen elkaar hierbij aan door onze verschillende persoonlijke thema's, kennis en kwaliteiten. Ons gezamenlijke doel is andere geadopteerden en fostered weerbaarder en mentaal bewuster  te maken, sterker in het leven te leren staan en de kern in zichzelf te leren kennen en te omarmen. Op deze manier leveren we ondersteuning op maat. Hierin staat Veiligheid, Vertrouwen en Verbinding voorop.

HWdijk.jpg
AFC22.Logo.png
AFC Coach: Welkom
bottom of page